Reteta Chec Pufos cu portocale si merişoare!

Prăjitură cu portocale și merișoare

Ingrediente 

Pentru chec:

1 cană unt nesărat, topit

1 ¾ căni zahăr granulat

4 ouă mari

2 lingurițe extract de vanilie

Coajă rasă de la 2 portocale

¼ cană suc proaspăt de portocale

2 ½ căni făină universală

1 linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

½ linguriță sare

½ cană smântână sau iaurt grecesc

1 ½ căni merișoare proaspete sau congelate (dacă sunt congelate, nu le decongelați)

Pentru glazura de portocale:

1 cană zahăr pudră

2-3 linguri suc proaspăt de portocale

½ linguriță coajă de portocală

Suplimente naturiste de la Pharma Dacică 

Instrucțiuni

Pasul 1: Pregătire și preîncălzire

Preîncălziți cuptorul la180 grade. Ungeți și tapetați cu făină o tavă de chec de 20×10 cm (sau folosiți hârtie de copt).

Pasul 2: Prepararea aluatului

Într-un bol mare, bateți untul și zahărul până când compoziția devine ușoară și pufoasă (aproximativ 2 minute).

Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Încorporați extractul de vanilie, coaja de portocală și sucul de portocală.

Pasul 3: Combinați ingredientele uscate

Într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Pasul 4: Amestecați totul

Adăugați jumătate din amestecul de făină la ingredientele umede, amestecând până se combină ușor.

Adăugați smântâna (sau iaurtul grecesc), apoi adăugați restul de făină și amestecați până la omogenizare.

Încorporați ușor merișoarele, asigurându-vă că sunt distribuite uniform.

Pasul 5: Coaceți perfect

Turnați aluatul în tava de chec pregătită și neteziți suprafața.

Coaceți timp de 55-65 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede.

Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi transferați-o pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.

Pasul 6: Preparați glazura de portocale

Într-un bol mic, amestecați zahărul pudră, sucul de portocale și coaja de portocale până la omogenizare.

Stropiți peste prăjitura răcită și lăsați-o să se întărească înainte de a o felia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *